FALU GULD

Falu guld

Information

  • Limited edition
  • Halvblank alkydfärg
  • Högsta kvalitet
  • Finns i 3 L förpackning

Länkar

guld2

Falu Guld – en guldkantad fasadfärg

Den faluröda kulören är älskad av miljontals och har utsmyckat våra hus, torp och gårdar i hundratals år. Genom ett samarbete med Triss lanserar vi på Falu Vapen Färg AB nu en uppdatering, och vi kallar den för Falu Guld. Färgen, som tillverkas i Falun, innehåller till viss del pulvriserad malm utvunnen i Falun och kan innehålla spår av äkta guld!

Anledningen till att vi lanserar Falu Guld är att många som plötsligt vinner på Triss vill sätta guldkant på tillvaron. Kanske köper man inte ett helt nytt hus, utan man väljer att uppgradera det man redan har. Med Falu Guld vill vi göra det möjligt för flera att sätta guldkant på både tillvaron och husfasaden.

I samarbete med Triss. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Målningsråd

 Användningsområde

Falu Vapen Falu Guld är lämplig att målas på nytt hyvlat/ohyvlat virke och ytor tidigare målade med alkydbaserade färger.

Målningsråd

Tillse att ytan som ska målas är ren, fri från mögelpåväxt, gråträ, lös färg och tjocka färgskikt. Ytor tidigare målade med rödfärg ska borstas och skrapas väldigt noga så att inte lösa färgpartiklar från den tidigare färgen påverkar den nya färgfilmen. Falu Guld är inte lämplig att måla på tidigare färgsystem som innehåller akrylatbindemedel.

Målning

Det är viktigt att fasaden är torr (högst 17 % fuktkvot) innan målning, rör om färgen väldigt noga och under lång tid innan målning. Stryk ut färgen väl i två skikt och låt färgen torka i minst 48 timmar mellan strykningarna.

Denna webbplats använder cookies. Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om vår intigritetspolicy.

SVÅRT ATT BESTÄMMA KULÖR?

Här kan du själv välja bland några av våra vanligaste kulörer. Välj en färgruta ovan för att byta kulör på huset.