FALU KNUT & FODER

knut- och foderfärg

Information

  • Endast 2 strykningar på nytt virke
  • Högsta kvalitet
  • Ger en matt yta
  • Finns i storleken 3 liter

Filer

Falu Knut- & Foder är en hybridbaserad emulsionsfärg. Färgen är speciellt framtagen för att måla knut- och fodervirke samt för att passa ihop med fasader målade med matta färger och slamfärger. Falu Knut- & Foderfärg finns i vit kulör.Användningsområde

Falu Knut- & Foderfärg är avsedd att användas utomhus på t.ex. fönsterfoder, knutbrädor, vindskivor m.m. Färgen är lämplig för att måla på hyvlat och ohyvlat virke, tryckimpregnerat virke samt på de flesta tidigare målade ytor. Falu Knut- & Foderfärg är också lämplig för att måla på färgsystem som innehåller akrylatbindemedel.

Före målning
Nytt eller fabriksgrundat virke: Avlägsna all smuts och allt damm.
Tidigare målade ytor med Falu Knut- & Foderfärg, oljefärg eller lasyr:  Borsta ned all löst sittande färg.
Tjocka skikt skrapas ned. Borsta bort allt damm med mjuk borste. Använd lämpligt andningsskydd.
Tvätta ytorna med fasadtvätt och skölj noga med vatten.
Vid risk för mögelsporer: Behandla ytorna först med mögelhämmande medel enligt den produktens rekommendationer. Skölj sedan noga med vatten. Var noga med att virket är helt torrt innan målning, högst en fukthalt om 17%.

Applicering
Rör om färgen väl från början och då och då under arbetets gång. Lämpligen målar du med en lackpensel för bästa resultat. Grunda ändträ med penetrerande grundolja. Någon grundfärg behövs inte före målning.
Stryk en till två strykningar till full täckning. Första strykning kan med fördel göras med förtunnad färg (10 % vatten). Måla tunt och arbeta in färgen väl. Vänta gärna ett dygn mellan strykningarna.

Övrigt
Falu Knut- & Foderfärg behöver normalt inte spädas. Om tunnare färg önskas som vid första strykningen på obehandlat trä, så späd med ljummet vatten. Måla inte om dygnslägstatemperaturen är lägre än +5°C. Måla inte heller på solheta ytor, i direkt solljus eller sent på kvällen om det finns risk för dagg.
Innan du börjar måla, täck ytor som färgen kan stänka på så som grund, växter, stuprör och fönster. Låt skyddet sitta kvar till färgen är helt vattenfast. Detta är speciellt viktigt om det finns risk för regn.
Lagras torrt och frostfritt, ej under +5°C!

Denna webbplats använder cookies. Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om vår intigritetspolicy.

SVÅRT ATT BESTÄMMA KULÖR?

Här kan du själv välja bland några av våra vanligaste kulörer. Välj en färgruta ovan för att byta kulör på huset.